Uleiuri Auto

Pentru orientare in alegerea tipului de ulei de motor de care aveti nevoie puteti accesa o aplicatie utila AICI.

 

ACDELCO.jpg AGIP.jpg API.jpg ARAL.jpg BP.jpg
ACDELCO AGIP API ARAL BP
CS.jpg
CAMPSA CASTROL CHEVRON CONOCO CS
ELF ESSO FINA GULF LIQUI MOLY
MOBIL.jpg
LUKOIL MOBIL MOL MOTUL NESTE
OLP OMV PENZOIL PETROCHINA PETROL OFISI
Q8.jpg
PETROM PETRONOR PHILIPS 66 Q8 RAVENOL
REPSOL.jpg SELENIA.jpg SHELL.jpg SINCLAIR.jpg TAMOIL.jpg
REPSOL SELENIA SHELL SINCLAIR TAMOIL
TEXACO.jpg TOTAL.jpg URANIA.jpg VALVOLINE.jpg VEEDOL.jpg
TEXACO TOTAL URANIA VALVOLINE VEEDOL

 

 

Stiri, noutati, auto


01/01/1970
Tesla ar putea cumăra unele dintre cele cinci fabrici General Motors

 

    Imagine similară

   Tesla ar putea cumăra unele dintre cele cinci fabrici General Motors le va închide anul viitor, a declarat CEO-ul Tesla Elon Musk pentru CBS, la emisiunea "60 de minute", informează Bloomberg.

  Directorul executiv al GM, Mary Barra, s-a întâlnit la Washington în ultimele zile cu membrii Congresului în legătură cu intenţia companiei de a închide cinci fabrici în America de Nord şi a concedia 14.700 de lucrători. Politicienii fac presiuni pentru menţineea unora dintre aceste unităţi deschise.

   În timp ce Barra a discutat cu parlamentarii, Fiat Chrysler Automobiles a anunţat că va redeschide o fabrică de motoare din Detroit şi va construi un nou model Jeep, intensificând nemulţumirile din Congres faţă de planul GM de a reduce locuri de muncă.

 

 

Citeşte mai mult...


12/05/2018
Intre anvelopele de iarnă și cele all season

                            Imagine similară  -  anvelopa  de  iarna

   - anvelopa  all  seasen   Imagini pentru anvelopa all season poza -

*

*

*

   În primul rând, e vorba de consum. Specialiștii auto arată că anvelopele de iarnă oferă aderență, dar și tracțiune sporită. Datorită acestora, un vehicul care e dotat cu astfel de gume va consuma mai puțin combustibil. Nu contează dacă ai mașină pe benzină sau pe motorină în cazul ăsta.

   Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. Mai mult, conducerea mașinii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă constituie contravenție. Şoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare, dar şi să plătească o amendă de până la 2.500 de lei.

 

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Analiza piata auto în primele 10 luni ale anului 2018

 

 

  Evoluția pieței auto din România în primele 10 luni ale anului 2018 - favorabilă unui al
cincilea an consecutiv de creștere.
   Luna octombrie a acestui an consemnează un volum al livrărilor de 18.274 unități (cea
mai bună lună octombrie din ultimii 10 ani), cu 19,5% mai mult decât în luna similară a anului anterior. Ca urmare, după 10 luni din acest an, volumul total al livrărilor de autovehicule ajunge  la 153.105 unități, cu 20,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, acesta fiind și  cel mai mare volum al vânzărilor de automobile înregistrat în primele 10 luni în ultimii 10 ani (în  2009, primul an al recesiunii economice, se înregistrau doar 126.606 unități).
   Pe plan european, este de remarcat faptul că octombrie este a doua lună consecutivă de  scădere a vânzărilor de autoturisme (-7,3%), fapt ce conduce la încetinirea ritmului de creștere a  vanzărilor de autoturisme pe ansamblului celor 10 luni de până acum, aceasta fiind de doar  +1,6%, după ce, la sfârșitul primelor 8 luni, aceasta era de +6,2%.

 

Citeşte mai mult...


Stiri TMN


12/18/2018
2018 Nobel Prize in Physics laureate Arthur Ashkin delivers his Nobel Lecture at Nokia Bell Labs

Nobel prizes burgundy 2018
Nobel prizes burgundy 2018

  

   Nokia Bell Labs, the world renowned industrial research arm of Nokia, today held a ceremony in honor of Arthur Ashkin, who was awarded the 2018 Nobel Prize in Physics for work undertaken while at Bell Labs. Ashkin was awarded the prize for the invention of optical tweezers and their application to biological systems, which enables scientists to further unravel the mysteries of human life.

   The highlight of the

Citeşte mai mult...


12/17/2018
Cum a ramas unul dintre cei mai mari antreprenori români fara un imperiu

                            Imagine similară

   Isi  mai  aminteste  cineva  de  anvelopele  MONTANA  ?

   Faptul  ca  TOFAN Grup  facea  EXPORT  o  fi  "deranjat"  pe  cineva  ?

   Faptul  ca  TOFAN  Grup  avea  un  institut  de  cercetari  care  facea  probe  ptr. anvelope  de  curse  se  vorbeste  in  piata ...)  o  fi  "deranjat "  pe  cineva  ?

  

    Conform  businessmagazin.ro,  Cei mai mulţi antreprenori romani preferă să controleze cu o

Citeşte mai mult...


01/01/1970
Premiile Academiei de Film Europene 2018"

"Cold War", marele câştigător/ LISTA completă a câştigătorilor

 

   Imaginea articolului Premiile Academiei de Film Europene 2018": "Cold War", marele câştigător/ LISTA completă a câştigătorilor l VIDEO

    Conform mediafax.ro,Lungmetrajul "Cold War", de Paweł Pawlikowski, a fost, cu cinci trofee, marele câştigător la cea de-a 31-a gală a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA), organizată sâmbătă seară, la Sevilla, în Spania, potrivit site-ului organizatorilor.

   Astfel, "Cold War", de Paweł Pawlikowski, a primit premiul pentru cel mai bun film european, cel mai bun scenariu, cea mai bună actriţă europeană (Joanna Kulig), cel

Citeşte mai mult...


01/01/1970
The Sony World Photography Awards has four competitions
Imagini pentru The Sony World Photography Awards logo

Competitions

Find the right competition for you

About

The world’s most diverse photography competition

The Sony World Photography Awards is one of the most celebrated and diverse photography competitions in the world. Now in its 12th year, our goal is to showcase the best contemporary photography worldwide. 


Citeşte mai mult...


12/11/2018
Ajutor de stat pentru cei MARI,....................si .cei mici ??

   

 

   Conform  mediafax.ro.Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice, a semnat, luni, încă cinci noi acorduri de finanţare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore, schemă instituită prin Hotărâre de Guvern (HG) nr. 807/2014.

    Ceremonia de semnare s-a desfăşurat în prezenţa prim-ministrului, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

   Unul dintre beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanţare este Automobile Dacia, al cărui proiect de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie vehicule a companiei, în vederea creşterii producţiei, pentru a răspunde cererii în creştere a pieţei de

Citeşte mai mult...